ΙΣΤΟΡΙΑ

Μήνυμα του Διευθύνοντος Συμβούλου

Το 1973 αποφάσισα να ασχοληθώ με την ναυτιλία. Δυστυχώς εκείνη την εποχή ένα πτυχίο στα ναυτιλιακά δεν ήταν κάτι που μπορούσες να σπουδάσεις στην Ελλάδα, οπότε αποφάσισα να γραφτώ στο πανεπιστήμιο Αθηνών και να σπουδάσω Οικονομικά και Αγγλικά. Μόλις τελείωσα τα πτυχία μου, στις αρχές του 1977 αποφάσισα να αφήσω την Ελλάδα και να κυνηγήσω τα όνειρα μου στην Αγγλία. Επέλεξα σαν πτυχίο «Shipping Management and Maritime Law» στο City of London Polytechnics. Τελείωσα επιτυχώς το πτυχίο μου το 1979 και τότε γύρισα πίσω στην Ελλάδα όπου άρχισα να εργάζομαι στην Norasia Lines, στην θέση του πωλητή και σύντομα μου ανέθεσαν εξολοκλήρου την θέση του διευθυντή πωλήσεων στον Αραβικό Κόλπο και την Άπω Ανατολή. Εκείνη την εποχή η Norasia Lines ήταν η μόνη γραμμή με απευθείας service από και προς την Άπω Ανατολή και τον Αραβικό Κόλπο στον Πειραιά.

Το 1992, η MSC Lines αποφάσισε να έρθει στην Ελλάδα, έχοντας τον Πειραιά ως κεντρικό της λιμάνι, και εγώ ήμουν ανάμεσα στους λίγους ανθρώπους που έκαναν αυτή την κίνηση πραγματικότητα. Ήμουν υπεύθυνος για το τμήμα πωλήσεων, στα γραφεία του Πειραιά, ως διευθυντής πωλήσεων και μάρκετινγκ.

Στις αρχές του 1996, αποφάσισα όμως πως ήρθε η ώρα να κάνω κάτι δικό μου, και τότε αποφάσισα να ιδρύσω την εταιρεία μου, την Euro Container Services. Αν και αποφάσισα να ξεκινήσω τη δική μου επιχείρηση, ποτέ δεν αποκάλεσα τον εαυτό μου ως ανταγωνιστή προς οποιαδήποτε γραμμή και οι σχέσεις μας παραμένουν ακόμα πολύ φιλικές.

Αποκλειστικοί πράκτορες της ναυτιλιακής γραμμής Armada Lines έως και το 2002 που σταμάτησε το service της γραμμής στον Πειραιά.

Η εταιρεία μου συνεχίζει ακάθεκτη, με ιδιαίτερη προσοχή στην διαμεταφορά εμπορευμάτων και έχει κερδίσει ηγετική θέση στο ναυτιλιακό μερίδιο της Ελληνικής αγοράς.